Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A D-vitamin ezért több, mint egy vitamin Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2018. szeptember 20.
ImageMíg a lakosság nagyobbik része nem juttat elegendő D-vitamint a szervezetébe, számos országban, köztük hazánkban is közzétett tanulmányok sokasága világít rá e vitamin és hormonszerű anyag globális jelentőségére nemcsak erős csontjaink, hanem jó egészségi állapotunk fenntartása szempontjából is. Nem árt tehát tudni, hogy valósak-e a köztudatban elterjedt állítások róla. Különösen az ősztől tavaszig tartó időszakban tanácsos figyelnünk a D-vitamin-hiányra.
Tovább...
 
Őszi fáradtság vagy hormonzavar? Derítse ki! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. szeptember 20.
ImageAz őszi hónapok beköszöntével sokan tartós fáradtságtól, depressziós hangulattól és fokozott álmosságtól szenvednek, melyet általában a fényhiány, a nyaralás után a munkába való visszaállás és a nappalok rövidülése okoz. Azonban a tünetek akár hormonzavarra is utalhatnak, főleg akkor, ha hosszú időn át fennállnak.
Tovább...
 
A lusta ember virága: a kaktusz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. szeptember 20.
ImageA kaktuszt nemhiába emlegetik a lusta ember virágaként, hiszen hetekig is jól elvan mindenféle gondoskodás (öntözés) nélkül. Csupán napfény és meleg kell neki, mert többnyire nem télálló. Nyáron egy ilyen növénynek a kertben a helye, és csodás virágokkal hálálja meg a legkisebb törődést is.
Tovább...
 
Mire van nagyobb szükség: a folyóírásra vagy a tízujjas gépelésre? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. szeptember 20.
ImageLétezhetünk-e egy olyan világban, ahol mindenki csak gépelni tud és csak a nyomtatott betűket tudja elolvasni, miközben a kézzel írás nemcsak a finommotorikát fejleszti, de a koncentrációnak és a pszichének is jót tesz? Ezt a kérdést boncolgatjuk e héten.
Tovább...
 
Kamu vagy igaz, hogy a légkonditól meg is halhatsz? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. szeptember 20.
ImageRövid leszek: Igen! Többfajta bakteriális fertőzést is elkaphatsz a nem megfelelően tisztított, karbantartott légkonditól. Közülük az egyik legionellózis, ami az esetek húsz százalékában halállal végződik.
Tovább...
 
A kártevőket nem könnyű elkerülni Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. szeptember 20.
ImageAzt gondolhatnánk, hogy a vírusok elkerüléséhez elegendő okosan használni a számítógépet. Ha nem látogatunk erotikus oldalakat, nem töltünk le ismeretlen programokat, akkor soha nem fog megfertőződni a gép. A G DATA friss vírusstatisztikája egyértelműen cáfolja ezt az elképzelést. A német vírusvédelmi cég összegyűjtötte, hogy milyen windowsos kártevők terjedtek a világhálón az év első felében.
Tovább...
 
Bokros Jánosra emlékezünk Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. szeptember 19.
Bokros János költő, tanár születésének 80. évfordulójáról emlékezik meg szeptember 20-án, csütörtökön a Vörösmarty Társaság.
Tovább...
 
Ezért fájdul meg a torkunk Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Kerekes Judit gyermekgyógyász / PatikaMagazin   
2018. szeptember 19.
ImageA torokfájás viszkető, kaparó, csiklandozó, szúró, égő érzés vagy gombócérzet a torokban. Nagyon kellemetlen, megnehezíti a nyelést, sokszor a beszédet is, zavarva a mindennapi tevékenységet, de leginkább az éjszakai pihenést. Vírus és baktérium egyaránt okozhatja a kellemetlen tüneteket – mondja Dr. Kerekes Judit.
Tovább...
 
Vitaminból is fő a mértékletesség Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. szeptember 19.
ImageA megfázástól, influenzától tartva sokan kezdenek el különféle készítményeket vásárolni, ám ha nem figyelnek a sokszor azonos összetevőkre, túladagolás is lehet a vége – hívja fel a figyelmet dr. Hankó Balázs, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjának főgyógyszerésze.
Tovább...
 
Napoztál már ürülékben? – És egy trópusi nyaralásért bevállalnád? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. szeptember 19.
ImageHófehér homok, égbe nyúló pálmafák, lágyan ringó függőágy, meleg szellő, koktél a kézben, hűsítő tengervíz és csodás naplemente. – Ki ne álmodna erről? Azt viszont biztosan nem tudtad, hogy a trópusi turistaparadicsomok finom szemcsés, fehér homokja nagyrészt a papagájhal ürülékéből áll.
Tovább...
 
Szabadítsd fel a képzeletedet! Gyógyulj mentálisan és fizikailag is írás közben! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. szeptember 19.
ImageTudod, mi az a szabad asszociációs írástréning? És, hogy az írás képes a mentális és a fizikai állapotra is egyaránt gyógyítóan hatni? Ha kíváncsi vagy rá, hogyan lehet felébreszteni a képzelőerőt és felszabadítani a fantáziát úgy, hogy a gátlások/félelmek eltűnése közben megérezzük a nyelv mágikus erejét, akkor olvass tovább!
Tovább...
 
<< Első < Előző 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10033 - 10043 / 20422